Biografie

Ik ben documentairemaker en regisseur van films voor diverse instellingen. Ik heb ruim 20 jaar ervaring in het regisseren, researchen en bedenken van documentaires, televisieprogramma’s en kleinere films voor specifieke doelgroepen.

Ik werk vaak voor de publieke omroep NPO, maar ook voor stichtingen, ngo’s, musea en bedrijven. Zo regisseerde ik vele wetenschapsdocumentaires voor VARA, NTR, HUMAN en VPRO. Voor KRO-NCRV werk ik op dit moment aan een persoonlijke documentaire over de topsport van mijn zoontje. Voor Stichting 113 maak ik regelmatig portretten van mensen die met zelfdoding te maken hebben gehad. Ik filmde voor diverse projecten in Europa, Amerika, Japan, Vietnam en Bangladesh.

Ik studeerde psychologie, culturele antropologie en fotografie. Daarnaast volgde ik nog cursussen in interactieve storytelling, scenarioschrijven voor fictie en filmen met je i-phone. Meestal film ik met een professionele crew  (camera, geluid en editor), maar indien nodig vanwege het budget of vanwege een intiem onderwerp hanteer ik zelf de camera. Ik beschik over professionele opname- en montageapparatuur (twee camera’s, geluidsapparatuur, FCP).

Ik word het meest enthousiast als ik voor een bepaalde periode een (niet perse makkelijk) onderwerp in kan duiken. Als ik daar een esthetische vertelling van kan maken, ben ik op mijn gelukkigst. Ik spreek goed Spaans en Engels.

Voor een uitgebreid CV klik hier

estherpardijs@lombok.nl 031-6-26064317  The Netherlands