Biografie

Ik ben documentairemaker en regisseur van films voor diverse instellingen. Ik heb ruim 20 jaar ervaring in het regisseren, researchen en bedenken van documentaires, televisieprogramma’s en kleinere films voor specifieke doelgroepen.

Ik werk vaak voor de publieke omroep NPO, maar ook voor stichtingen, ngo’s, musea en bedrijven. Zo regisseerde ik vele wetenschapsdocumentaires voor VPRO, HUMAN, NTR en VARA. Voor KRO-NCRV maakte ik in 2019 de documentaire TURN! over de topsport van mijn zoontje. De film werd genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste korte documentaire en voor een Journalistieke Tegel. Het was de best bekeken documentaire van 2019. Op dit moment heb ik twee nieuwe documentaires in ontwikkeling.

Ik filmde eerder voor diverse projecten in Europa, Amerika, Japan, Vietnam en Bangladesh. Ik studeerde psychologie, culturele antropologie en fotografie. Daarnaast volgde ik nog cursussen in interactieve storytelling, scenarioschrijven voor fictie en filmen met je i-phone. Meestal film ik met een professionele crew  (camera, geluid en editor), maar indien nodig vanwege het budget of vanwege een intiem onderwerp hanteer ik zelf de camera. 

Ik word het meest enthousiast als ik voor een bepaalde periode een (niet perse makkelijk) onderwerp in kan duiken. Als ik daar een esthetische vertelling van kan maken, ben ik op mijn gelukkigst. Ik spreek goed Spaans en Engels.

Voor een uitgebreid CV klik: CV Esther Pardijs 2020

For a short English biography and filmography click here

estherpardijs@lombok.nl 031-6-26064317  The Netherlands