Nieuws

wetenschap = kunst

Het lijken pauwenveren, maar het zijn organoïden: menselijke stukjes weefsel die in het laboratorium gekweekt zijn tot mini-organen.

Het interview met Hans Clevers gisteren stond er binnen no time op. Snelle, ervaren spreker in heldere quotes, zoals je ze meestal in Engeland of Amerika treft. Fijn om weer een wetenschappelijk hoogstandje te filmen!

Joran muziekclip 113

Zaterdag een hele fijne draaidag:

Eerst in de Sound Container van Frank Leenders (Kanaal30) goede opnames van het nummer dat Joran schreef naar aanleiding van zijn vriend die zichzelf vorig jaar van het leven beroofde. In niet eens zoveel tracks stond het nummer er goed op. Daarna met Vincent Sparreboom de beeldopnames. Ter plekke freewheelen en kijken wat goed voelt. Heel fijn werken. In opdracht van 113, stichting ter preventie van zelfmoord. Dank voor de opdracht!

Turn !

Nog even.... nog heel even..... en dan is ein-de-lijk mijn documentaire af.

Wat een traject, wat een levenswerk.... zou ik het opnieuw doen?

Ik zeg steeds tegen iedereen: "hou me tegen als ik dat doe!"

Maar.... ja, ik zou het opnieuw doen 🙂

Maar eerst nog die laatste loodjes....

 

 

't Spant Bussum

De film die ik maakte i.o.v. NWO is een groot succes geweest ! Zo'n 400 man hebben het congres bezocht in 't Spant in Bussum.

De film heeft het publiek in 7 minuten een goede en gezamenlijke kick-off gegeven: alle neuzen dezelfde enthousiaste kant op!

Kanaal30

Superblij dat ik sinds kort in mijn eigen studio kan werken bij de creatieve broedplaats Kanaal30. Naast ruimte biedt deze toffe plek me ook mogelijkheden om heel gemakkelijk samen te werken met animatoren, muzikanten, fotografen, webdesigners en social media experts! Adres: Kanaalweg 30 Utrecht - https://kanaal30.com 

nov 2018

NWO

In opdracht van het NWO (Nederlands Wetenschappelijk Instituut voor Onderzoek) ga ik de openingsfilm produceren en regisseren voor het congres 'Synergy Think 360' - een congres waarbij Sociaal-en Geesteswetenschappers uit Nederland samenkomen met maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven, overheden en burgerinitiatieven, om te kijken waar ze elkaar kunnen beïnvloeden en kunnen samenwerken.

NWO dank voor het vertrouwen deze film te produceren en te regisseren. Erg veel zin in!

okt 2018

HKU

Superblij dat ik les ga geven aan de HKU. Met 40 studenten ga ik langs alle do's en dont's van het mooie vak documentaire maken. Veel zin om mijn kennis en ervaringen te delen en hen te enthousiasmeren voor hun eigen (soms nog verborgen) filmideeën.

okt 2018

 

Reuzen (werktitel)

Nog even en dan is de nieuwe financiering rond, waarmee ik de laatste hand kan gaan leggen aan mijn persoonlijke documentaire Reuzen. Volgend jaar te zien bij KRO-NCRV en op NFF.

sept 2018

 

 

De Oversteek (werktitel)

Tangerine Tree Filmproducties is enthousiast over mijn voorstel 'De Oversteek'. Binnenkort weer naar Duitsland voor mijn tweede ronde research en dan maar eens kijken of er al een voorstel voor ontwikkeling van deze nieuwe documentaire de deur uit kan!

sept 2018