Maria, Maria en Marta

Maria, Maria en Marta

Drie jonge Spaanse vrouwen reizen van Sevilla naar Amsterdam om een nieuw leven te beginnen. De zusjes Maria en Marta Robles en vriendin Maria Romero verdienen hun geld als straatartiesten onder de naam 'Mala Sangre' (=kwaad bloed). In Spanje wordt op straat spelen gezien als vernederend. Maar Maria (zang), Maria (dans) en Marta (gitaar) willen de straat gebruiken als springplank naar het theater. Marta: "Als het publiek moet betalen om je te zien spelen, vinden ze het mooier wat je doet".

De documentaire laat zien hoe de vrouwen een plek moeten veroveren als buitenlandse en vrouwelijke artiesten op de door mannen gedomineerde pitch: het Leidseplein. Gaandeweg de film is het trio op een lastig punt aangekomen: moeten ze stoppen en teruggaan naar Sevilla, of willen ze serieus professionaliseren. De film is een muziekdocumentaire en een coming-of-age verhaal inéén. 

Een filmplan ontwikkelt tijdens de IDFA-cursus onder leiding van Paul Cohen

Vertoningen: NPS, IDFA, NFF (officiële selectie Gouden Kalf), Flamenco Biënale Rotterdam, BRT, Filmhuis Deventer, TV Noord Holland, Kunstkanaal Amsterdam